The Big Short – Brokerii apocalipsei

      Niciun comentariu la The Big Short – Brokerii apocalipsei

Sunt multe filme considerate proaste care mi-au plăcut de-a lungul anilor, dar Brokerii apocalipsei nu este printre ele și pot spune că este prima dată în care chiar am simtit că îmi iroseam viața într-o sală de cinema.

Partea bună sau mai puțin bună, depinde pe ce parte te afli, este că majoritatea oamenilor au ieșit din sală la fel de confuzi ca mine și m-am simțit ma puțin prost în momentul acela. Eram la modul, uite că nu sunt singurul căruia nu i-a plăcut și care n-a înțeles nimic.

The Big Short – Brokerii apocalipsei

Brokerii apocalipsei este un film despre bănci, sisteme financiare și cam tot ce are legatură cu numerele și matematica. Adică fix ce nu înțeleg eu.

Au existat momente în care am simțit nevoia unui dicționar de termeni economici lângă mine doar ca să înțeleg despre ce e vorba în film. De la SWAP-uri până la CDO-uri și continuând cu alte denumiri cărăra nici abrevierea nu le-o mai știu acțiunea filmului a trecut pe lângă mine. Tot ce vedeam era un Michael Burry care încerca să prevadă sau să provoace o apocalipsă în imobiliare și să profite de pe urma ei.

În ceea ce privește scenariul, părerea mea este că a fost scris foarte bine, dar mai degrabă duce spre documentar, mai ales că lucrurile prezentate în film chiar s-au întâmplat și au exisat oameni care au rămas fără case din cauza jocurilor dintre acești oameni.

O altă problemă am avut-o cu titlul filmului și niciodată nu am reușit să înțeleg cum sunt traduse acestea. Când am citit Brokerii apocalipsei deja aveam în cap mafie, asasinări, acțiune și lucruri de genul, nicidecum muncă de birou.

Concluzia este că, în opinia mea, este un film făcut pentru bancheri și studenți la economie care vor să vadă un documentar cu accente de Hollywood. Ceea ce nu este rău, doar că nu l-aș putea recomanda cuiva care nu are legătură cu domeniul acesta.

Câteva detalii în plus;

Director: Adam McKay.
Scenaristi: Charles Randolph, Adam McKay.
Actori principali: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Rudy Eisenzopf.

Trailer The Big Short – Brokerii apocalipsei:

Share?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *