Rogue One: A Star Wars Story – #devazut

Pe scurt, alaturi de Jyn Erso ajungem in mijlocul razboiului dintre forta binelui si ce a raului. Ajutata de Rebeli, un spadasin si fortele non-aliate, aceasta incearca sa opreasca arma care poate pune capat oricarei planete. Problema este ca aceasta este functionala si totul devine o cursa contra cronometru din care nu poate sa iasa decat un singur castigator.

Pentru ca am spus in titlul articolului ca nu voi da spoilere, mainile mele sunt cam legate aici si nu pot sa va spun exact la ce sa va asteptati, dar pe mine m-a surprins intr-un mod foarte placut filmul si as fi avut rabdare sa stau in sala de cinema chiar daca dura mai mult. Recunosc faptul ca este o parte a filmului care poate sa te plictiseasca putin daca nu esti fan Star Wars, dar merita asteptarea pentru scenele care urmeaza.

Pot sa spun faptul ca sunt scene la care nu te-ai fi asteptat sa apara, Darth Vader apare si el in cateva scene si ne duce cu gandul la legendarele lupte care au fost date in universul Star Wars.  Am aflat ca robotii pot fi foarte amuzanti atunci cand spun exact ceea ce gandesc si deja ma intreb de unde as putea sa-mi iau si eu unul sau prin ce stadiu au ajuns cercetarile legate de inteligenta arfiticiala, nu de alta, dar daca apare vreun robotel din asta pe piata, vreau si eu unul!

Efectele speciale vazute in formatul IMAX sunt pur si simplu geniale, asa ca nu ai nici o scuza sa stai acasa si sa astepti sa apara filmul online sau ceva de genul, plus ca sunt foarte multe spoilere care ti-ar putea strica toata povestea si ai face bine sa stai cat mai departe de locurile in care le poti gasi pana vezi filmul. Desi iti dai seama cand povestea se apropie de sfarsit, nu m-am plictisit deloc pe parcursul celor 130 de minute si am urmarit atent povestea pentru ca lucrurile se intamplau destul de rapid si abia asteptam sa vad ce se intampla in continuare si cum reuseste Jyn sa iasa din incurcatura.

Rogue One este un film care a reusit sa se ridice la asteptarile mele si mi-a placut foarte mult faptul ca prin poveste contureaza putin mai bine personajele si sa ofere o perspectiva diferita asupra universului Star Wars. De asemenea, scenariul este presarat cu scene de umor si de actiune care apar fix la momentul potrivit, uneori chiar cand te astepti mai putin.

P.S. pe tema Star Wars, ai aici un articol care duce catre doua clipuri care explica modul in care sunt facute efectele in astfel de filme.

Share?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *