Remorca auto – ajutorul perfect pentru orice gospodarie

Orice om a auzit pana acum de remorci auto, dar putini stiu cu adevarat toate avantajele sau utilizarile unui astfel de utilaj. De fapt, o remorca auto poate fi un real ajutor in orice gospodarie. Remorcile auto indeplinesc sarcini fixe care sunt destinate pe titpuri de marfuri si capacitate de incarcare.

Remorca auto ar trebui achizitionata dupa tipul vehiculului la care va fi atasata, deoarece un vehicul mic are nevoie de un model redus ca dimensiune si capacitate, in timp de un vehicul mare are nevoie de o remorca de mari dimensiuni cu o capacitate ridicata.

Fie ca esti agricultor, gradinar, remorca este un utilaj util la caratul recoltei, al gunoiului, al lemnului sau la alte sarcini facandu-ti munca mai usoara. Remorcile sunt responsabile pentru transportul produselor si materialelor agricole:

Remorca auto

Vrac – cereale boabe, bulbo-radacinoase, stiuleti de porumb, legume, ingrasaminte chimice, gunoi de grajd, resturi vegetale. Descarcarea se face folosind optiunea de basculare.Ambalate – descarcarea se face manual sau folosind mijloace speciale. 

Remorcile auto sunt, de obicei, echipate cu elemente de marit capacitatea pentru a transporta materiale cu un volum mare, cum ar fi baloturi rotunde sau paralelipipedice, coceni, crengi, etc.

Oferta de remorci disponibile pe piata este extrem de variata, incluzand remorci mai mari sau mai mici. Remorcile pot fi:

PlatformeTrailere autoRemorci transport utilajeRemorci cu obloaneRemorci carosateRemorci basculabileRemorci transport ATV, utilaje mici si motocicletePeridocuriRemorci cai si animaleRemorci cu capacRemorci panou publicitarRemorci usoare

Remorca usoara este cel mai frecvent utilizata in activitatile de transport in regim personal. Avantajele sale sunt urmatoarele:

Pret de achizitie extrem de redusUtilitate crescuta, datorita optiunii de rabatare obloane fata, spate, basculare manuala sau detasare obloane lateraleAccesorizare folosind obloane dublu inaltate, prelata si un cadru metalic

Remorca de tip cusca este utila in transportul incarcaturilor mici, dar si a celor mari. Aceasta remorca are o usa la spate prin care se face accesul. Este ideala pentru transporturi de mobila sau electrocasnice de mari dimensiuni.

Trailerul auto este folosit in transportul de vehicule si la achizitia acestuia se tine in general cont de produsele transportate, unghiul de incarcare si dimensiunile de incarcare. Avantajele trailerelor auto: stabilitate ridicata in curbe, unghi de incarcare foarte mic.

Remorca cu obloane poate fi utilizata intr-o multime de situatii, deoarece este usor de cuplat de orice vehicul care vine prevazut cu un carlig de remorcare. Remorcile cu obloane sunt de doua feluri: cu roti pe langa platforma de incarcare sau cu roti sub platforma de incarcare.

Remorca transport utilaje este, in special, destinata transportului de utilaje pe senile, pe roti. Contin roti pe langa platforma de incarcare din cauza unghiului de incarcare care ar trebui sa fie cat mai redus. Acest tip de remorca se gaseste pe piata intr-o varietate de forme, marimi si modele si este optiunea ideala destinata celor care activeaza in comert. Are drept avantaje stabilitatea mare in curbe si adaptabilitatea pentru incarcarea simpla a utilajului.

Remorcile carosate au o suprafata de incarcare inchisa si de asemenea, pot fi incuiate pentru siguranta bunurilor dinauntru. Este stabila, datorita suprastructurii, care este fixata ferm pe sasiu. Forma acestei remorci este de cutie si poate fi usor utilizata in orice tip de activitate, de aceea este cea mai des intalnita forma de remorca.

Remorca basculabila utilizeaza un sistem hidraulic pentru a bascula, descarca incarcatura. Are o suprafata de incarcare mare si este de obicei folosita pentru transportul de materiale nisipoase si asimilatele lor. Are drept avantaje descarcarea simpla si rapida a materialului transportat, utilizarea universala a remorcii si obloanele detasabile.

Remorca transport cai si animale este, in mod evident, destinata transportului de animale mari. Acest tip de remorca a fost adaptat transportului prin intermediul unei constructii aerodinamice care face posibila transportarea grupajelor de animale diferite.

Pe piata exista o multime de  remorci auto care iti pot usura munca in gospodarie, dar depinde doar de tine sa alegi cea mai buna optiune pentru nevoile tale!

Share?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *