Recomandare de film – Collateral Beauty: a doua sansa

Collateral Beauty: a doua sansa, asa cum a fost tradus in romana, este un film care personifica dragostea, timpul si moartea intr-un fel in care nu te-ai astepta. Bine… te-ai astepta la faptul ca aceste trei lucruri sa fie personificate de trei actori, dar vei fi lovit de un plot twist intr-un moment in care te vei astepta mai putin si exact atunci cand crezi ca ai inteles, realizezi ca n-ai inteles nimic de fapt si mintea ta incepe sa faca scenarii. Dar te las sa te convingi de asta mergand sa vezi filmul.

Howard Inlet (Will Smith) trece printr-o drama din care nu isi mai poate reveni in momentul in care isi pierde copilul si ajunge sa renunta la orice speranta si sa nu ii mai pese de ce se intampla cu viata lui.

Incearca sa faca un targ cu moartea si sa dea viata lui la schimb, da vina pe timp ca ofera prea putin cui trebuie, se desparte de dragoste si firma pe care o conduce ajunge pe marginea unei prapastii. Trei dintre colegii si prietenii lui incearca sa gaseasca o modalitate prin care sa il salveze pe Howard care ajunge deja in pragul nebuniei si nascocesc un plan putin mai nebun decat starea in care urma el sa intre si angajeaza 3 actori care sa raspunda scrisorilor pe care acesta le trimetea catre dragoste, moarte si timp. 

Urmeaza momente in care Howard este confruntat cu propriile ganduri si privim cum si viata colegilor lui se schimba din momentul in care unul dintre ei a intrat in sala de repetitii unde cei trei actori repetau o piesa de teatru pe care, spun ei, nu aveau sa o joace niciodata.

Mi-a placut foarte mult o scena in care Howard ia la rand toate cliseele pe care le dau oamenii atunci cand pierzi pe cineva si arata cat de penibile suna ele de fapt si te face sa te gandesti oarecum ca astfel de lucruri nu pot fi descrise in cuvinte si uneori o stare, o parere de rau transmit mult mai mult decat niste clisee care te vor face doar sa-ti pierzi mintile.

Un film in care moartea a jucat rolul vietii ei in fata unui public format dintr-o singura persoana, dragostea ne-a aratat ca e prezenta acolo in momentele fericite, triste, dar si atunci cand alegem sa o ignoram, iar timpul… ei bine timpul are un mod interesant de a arata ca e un privilegiu si ca cei mai mult il iau ca ceva garantat si il irosesc. Mi-a placut cel mai mult personificarea timpului pentru ca face o paralela cu oamenii care ajung sa ii ia pe ceilalti ca ceva garantat si isi pierd interesul fata de ei pana in momentul in care acel lucru garantat nu mai e acolo, dar de aici incepe viata.

Share?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *