Masinarii care fac treaba mai usoara
Advertorial

Masinarii care fac treaba mai usoara! (P)

In ziua de astazi, in majortiatea fabricilor vom gasi cel putin un stivuitor. Fie ca vorbim despre mici intreprinderi sau producatori la nivel international, necesitatea de a avea un motostivuitor este esentiala.

Depozituldestivuitoare.ro este un furnizor care poate fi contactat si online, acolo unde clientii isi pot face o opinie asupra produselor pe care magazinul le comercializeaza. Gama de stivuitoare este diversificata prin produse precum: 

  • motostivuitor gpl;
  • motostivuitor benzina;
  • motostivuitor diesel;
  • transpaleti electrici;
  • motostivuitoare 4×4. 

De asemenea, diversitatea acestor mecanisme se poate face si prin urmatoarele caracteristici:

 Stivuitor cu furci frontale

 Acesta este modelul traditional de stivuitor pe care toata lumea il stie. Mai este cunoscut si sub denumirea de „stivuitor cu contragreutate”, deoarece in partea din spate are amplasata o contragreutate pentru a fi tot timpul in echilibru si in siguranta. Furcile sunt, de cele mai multe ori, unite de un catarg care ajuta la ridicarea incarcaturii de la sol. Aceste tipuri de stivuitoare pot functiona pe curent electric, pe motorina sau pe gaz si le putem gasi de obicei in magazine, pe santiere si in depozite.

Stivuitor cu furci frontale si trei roti

Acest tip de stivuitor este la fel ca stivuitorul cu furci frontale, singura diferenta consta in faptul ca in loc de patru roti are trei. Pe spate, are montata central o singura roata. Tocmai de aceea, principalul avantaj al acestui tip de stivuitor este faptul ca ofera o manevrabilitate sporita si este foarte util in depozitele si magazinele ce au culoare inguste ori unde spatiul este limitat.

Stivuitor manual 

Stivuitoarele actionate manual se aseamana foarte mult cu transpaletii, singura diferenta fiind ca stivuitoarele sunt actionate de un motor electric. Acest lucru permite ridicarea incarcaturii si transportul ei cu usurinta dintr-un loc in altul.

Stivuitor special 

Le intalnim destul de rar atat in magazine, cat si in depozite. Aceste stivuitoare difera foarte mult unele de celelalte, dar au in comun faptul ca au un catarg mult mai mare conectat la bratul de ridicare, ceea ce inseamna ca au o gama mai mare de acoperire si mai multa putere. 

Stivuitoarele alimentate cu GPL au fost mult timp populare, in mare parte datorita faptului ca se pot utiliza atat in exterior, cat si in interior.

Avantaje:

  • Emisii scazute de carbon ;
  • Disponibiliate mare;
  • Non-corozive, netoxice si fara aditivi. 

Este solutia folosita intens in depozite, inca de la aparitia conceptului de stivuitor. Are numeroase avantaje, printre care si faptul ca poate sa fie folosit cu incredere atat in interior, cat si in exterior, nu polueaza, nu este toxic si permite ridicarea unor greutati foarte mari.

Cu greu putem sa ne imagina munca in anul 2019 intr-un depozit care nu este dotat de cel putin un stivuitor. Avand in vedere sarcinile foarte grele pe care aceste masinarii le duc la capat, acestea sunt extremde utile. Asta pentru ca ne-ar fi foarte greu sa mobilizam paleti ce cantaresc 1tona sau sa ridicam marfa fragila la inaltimi de 2 metri de la sol. Motostivuitoarele schimba complet industria si raman un ajutor de care nu ne putem lipsi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *