Lucruri pe care voiam să le aud înainte de 30 de ani

Adesea mă gândesc că dacă știam ceva mai devreme acum o duceam mai bine sau cel puțin nu mai trebuia să trec prin situații aiurea. Ei bine, sentimentul acesta a trecut pentru că n-are sens să ne facem griji pentru ceva ce oricum s-a întâmplat în trecut și sănătos este să ne concentrăm spre viitor.

Cu toate astea, am decis să scriu acest articol în speranța că va ajuta pe cineva să ia decizii mai bune pentru viitorul său.

Fă ceea ce îți place

Nu te angaja doar de dragul banilor și caută să ai un job care să-ți aducă fericire. Banii nu sunt chiar totul și dacă faci ceva ce îți place nici nu vei simți că muncești pentru ei și ți se va părea că îi câștigi mult mai ușor.

Economisește

O problemă foarte răspândită în rândul tinerilor de 20 de ani este că nu economisesc mai deloc și acest obicei tinde să se mențină și cu trecerea anilor. Ca în toate trebuie să existe și aici un echilibru și banii nu trebuiesc dați doar pentru distracție ci și adunați într-un cont pentru un eventual avans pentru prima casă, o mașină nouă, etc.

Există oameni care pur și simplu nu or să te placă

Nu toată lumea te va iubi și acest lucru este total în regulă așa că să nu-ți faci griji pentru oricine care pare să nu te placă. E inutil să te consumi pentru părerile unor oameni care probabil nu te plac din motive subiective și oricum orice ai face n-ai cum să le schimbi părerea. Concentrează-te asupra relațiilor cu cei care te fac fericit/ă.

Relațiile nu sunt veșnice

Desigur, toți vrem să trăim povestea aia de dragoste care nu se va termina niciodată și eventual să rămânem cu iubitul/iubita din liceu până la sfârșitul vieții. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa și uneori relațiile nu durează cât ne-am dori dintr-o mulțime de motive, dar dacă ceva este făcut să dureze, va dura. Tu bucură-te de fiecare moment și învață să treci de fiecare dată peste situațiile neplăcute și să rămâi cu amintirile fericite.

Acceptă-te așa cum ești

Să nu cazi în capcana de a critica la tine fiecare rid de pe față sau KG în plus. Acceptă-te așa cum ești și dacă nu îți convine ceva nu transforma asta în motiv de tristețe sau supărare ci găsește o soluție care să te facă fericit/ă.

Fă-ți un bucket list

Scrie undeva lucrurile pe care vrei să le faci în viață și locurile unde vrei să ajungi și începe să bifezi experiențe de pe listă pentru că timpul nu e nelimitat și pare că pe măsură ce trec anii acesta se comprimă și nu mai apuci să faci atât de multe lucruri ca în tinerețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *