Doctor Strange si X Men Apocalypse pentru weekendul acesta

Doctor Strange, o aventura… strange

Voi incepe prin a-ti spune ca Doctor Strange m-a ametit, la propriu. Are niste efecte speciale geniale si vazut in IMAX e pur si simplu ceea ce trebuie.

Dar intai sa-ti spun despre ce e vorba in film si ne intoarcem la partea cu efectele speciale. Stephen Strange isi pierde abilitatea de a-si folosi mainile in urma unui accident si cum asta i-ar fi pus in pericol cariera de chirurg si implicit viata din cauza faptului ca se dedicase in totalitate acestui domeniu, alege sa plece intr-o calatorie unde o va intalni pe Cea Antica. Aceasta femeie este singura care il poate invata pe Doctor Strange artele magiei cu ajutorul carora sa isi poata misca degetele asa cum obisnuia. Daca va reusi sau nu, ramane de vazut.

Marvel a facut o treaba foarte buna cu filmul si reuseste sa creeze o relatie intre personaje care tot timpul te face sa te intrebi ce se va intampla in continuare. Pe langa asta, avem parte si de exemplul lui Strange care incearca sa devina un om caruia ii pasa de ceilalti, nu doar un narcisist a carui singura grija e sa ii fie lui bine. Trebuie sa recunosc ca unele scene mi-au amintit de House M.D. pentru ca aveau aceeasi aroganta in limbaj si comportament.

Efectele speciale sunt pur si simplu ametitoare, la propriu. De indata ce intri in lumea oglinzilor, nu vei mai stii nici tu ce e real si ce nu, lucru care m-a bucurat foarte mult pentru ca nu de multe ori am ocazia sa vad filme cu efecte speciale asa de bune in format IMAX, mai ales ca dupa ce am vazut Suicide Squad de doua ori, in format 3D si IMAX, stiu care e diferenta ele si pot spune ca e uriasa.

Despre film ar fi multe de zis, dar stii ca nu-mi place sa ma intind la vorba si sa risc vreun spoiler important, asa ca mergi pe mana mea si du-te la cinema sa vezi Doctor Strange pentru ca merita.

Apropo, vedeti ca sunt 2 scene dupa credits asa ca asteptati pana va dau oamenii aia afara ca sa vedeti tot.

X Men Apocalypse

In anul 1983, cel mai puternic mutant (Apocalypse) este eliberat si decide ca lumea are nevoie de un restart. Incepe sa isi construiasca o echipa alaturi de alti 4 mutanti carora le mareste puterile pentru a reusi sa aduca apocalipsa pe terra. In echipa sa se afla si Magneto care se afla intr-un moment vulnerabil si se lasa usor influentat de promisiunile lui Apocalypse.

Pentru a reusi sa-l opreasca pe Apocalypse din distrugerea lumii, Raven si Profesorul X aduna o echipa de tineri X-Men si pleaca sa-l infrunte. Ce a iesit? Vei vedea.

Share?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *