Cumpara cutite profesionale pentru rezultate exceptionale in bucatarie

Fie a vorbim despre cutite de bucatarie pentru casnice sau cutitul bucatarului, destinat celor mai iscusiti chef, un lcuru este cert: acest instrument pentru taiat nu poate lipsii din nicio gospodarie. Cutitul este probabil unul dintre primele unelte faurite de om, inca din epoca de piatra. De-a lungul timpului, omul a gsit noi materiale pentru a crea cutite rezistente de inalta calitate, iar ultimii 400 de ani au vazut o perfectionare in absolut a cutitului de bcuatarie. Cutitul bucatarului este unealta universala intr-un limbaj pe care doar cei care aleg aceasta meserie gastronomica o pot intelege.

Cum se alege cutitul bucatarului?

Forjarea unei lame implica utilizarea unei matrite si crearea cutitului de la zero in forma sa metalica lichida. De obicei, o lama de cutit forjata va trece pe intreaga lungime a cutitului, incepand de la maner. Scena forjarii sabiei din Game of Thrones este o reprezentare considerabil corecta a procesului, deoarece a fost filmata folosind un falsificator real.

Un cutit cu lama forjata este substantial si durabil, dar mai scump decat o lama stantata. Cutitele de bucatari profesionisti tind sa fie facute astfel.

Sansele sunt ca ati tinut un cutit care a fost stampilat in procesul de fabricatie. Stantarea, in acest context, este taierea cutitului dintr-o foaie de metal existenta. Aceste cutite sunt mai ieftine si mai putin durabile.

Materialul lamei

Otel inoxidabil

Un material obisnuit pentru gospodarie: probabil ca se afla in sertarul bucatariei de acasa. Acesta este un metal relativ ieftin si este rezistent la rugina, desi lama se estompeaza usor si poate fi dificil de ascutit.

Otel cu continut ridicat de carbon

Mai scumpe decat otelul inoxidabil standard, lamele din otel cu continut ridicat de carbon sunt robuste si isi mentin marginea si luciul mai bine decat omologii lor mai ieftini.

Titan

Aceste lame pot fi ascutite, relativ usoare si confortabile de utilizat. Cu toate acestea, flexibilitatea lor inseamna ca nu sunt ideale pentru taierea materialelor dense sau dure.

Ceramica

Un cutit cu o lama ceramica isi va mentine claritatea mult timp. Si unul bine facut este frumos precis. Cu toate acestea, le lipseste greutatea si calcaiul gros al altor cutite si sunt mai fragile decat metalele de ultima generatie. Desi nu este destul de versatil, un cutit bun din ceramica este o “arma” eficienta in arsenalul bucatarului.

Greutatea este subiectiva pentru un bucatar: ceea ce este satisfacator de greu pentru un bucatar este incomod si greoi pentru altul. Un cutit greu poate fi ideal pentru taierea legumelor tari, radacinoase sau chiar prin carne densa si os de pasare. In timp ce unul mai usor este potrivit pentru taierea rapida a mai multor ingrediente fragile. In mod ideal, ar trebui sa le aveti pe amandoua, dar daca investiti doar intr-una, luati in considerare tipul de gatit pe care il faceti si tipul de greutate pe care il considerati confortabil.

Daca nu puteti tine cutitul inainte de a-l cumpara, de exemplu daca il cumparati online, de exemplu, atunci faceti cateva cercetari cu privire la greutatea marcii si a modelului. Greutatea poate avea o influenta asupra echilibrului. Internetul este o cale buna de a descoperi vasta gama de cutite profesionale!

Share?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *