formele de prajituri
Diverse

Cum se folosesc formele de silicon pentru prajituri

In prepararea produselor de patiserie, atat de catre profesionisti, cat si in propria locuinta, un ajutor considerabil vine din utilizarea formelor pentru prajituri create din material siliconic.

Este bine de stiut ca, datorita acestor forme pentru prajituri din silicon, nu mai exista probleme in a coace prajituri de patiserie, placinte savuroase, briose, budinci si multe alte preparate. Totusi, pentru alte preparate precum fripturi, peste la cuptor, cartofi sau alte legume este mai bine sa folositi forme traditionale metalice. 

formele de prajituri

Cu ajutorul formelor pentru prajituri din silicon, puteti face preparate ce pot fi asezate cu usurinta in congelator, in frigider, in cuptorul cu microunde sau in cuptorul traditional, static sau ventilat, avand grija sa mentinem temperatura setata cu cel putin 10 ° C mai mica decat este specificat in fiecare reteta in parte si prelungirea timpului de coacere sa fie cu cel putin 10 minute peste. Nu este o coincidenta faptul ca formele din silicon sunt excelente conductoare de caldura.

Formele din silicon pentru prajituri rezista la temperaturi cuprinse intre -25 ° + 220 °, prin urmare, daca sunt utilizate corect, sunt garantate pana la peste 2000 de utilizari. Astfel, ele rezista mult mai mult decat matritele metalice. In plus, au avantajul ca, chiar si cazand pe sol, nu se deformeaza si nu pot fi deteriorate in vreun fel.

Ceea ce este cert este ca trebuie sa fie utilizate cu precautiile necesare: nu le puneti niciodata in contact cu flacara deschisa sau in contact direct cu surse de caldura directe (cum ar fi aragazul). Pentru a le mentine intr-o stare excelenta mult timp, este indicat sa nu folositi niciodata obiecte ascutite in interior.

Practicitatea acestui produs este excelenta, pentru ca formele pentru prajituri din silicon pot fi pliate sau rulate pe ele insele, apoi pot fi asezate in sertare sau spatii mici. De asemenea, acestea pot fi spalate in siguranta in masina de spalat vase.

Cand achizitionati forme de silicon, asigurati-va intotdeauna ca sunt produse de calitate excelenta si respecta reglementarile in vigoare.

La prima utilizare, se recomanda o spalare intensa in masina de spalat vase, eliminand posibila migrare a substantelor din silicon catre alimente. De asemenea, la prima utilizare, se recomanda utilizarea untului in interiorului matritelor, acest lucru nemaifiind necesar pentru gatirea ulterioara.

Pentru ca preparatele sa fie asezate in frigider trebuie sa ungeti interiorul cu ulei (de preferinta de migdale, dar si uleiul din seminte este bun).

Pentru preparatele care pot fi gatite intr-un cuptor traditional sau cuptor cu microunde, nu este necesar acest lucru, deoarece aluatul contine in general: ulei, unt sau smantana.

Un sfat practic avand in vedere ductilitatea formei: asezati gratarul cuptorului pe blatul de lucru pentru gatit, asezati forma pe el, turnati aluatul pentru a fi copt in forma, puneti in final gratarul in cuptor cu forma de silicon deja pozitionata pentru gatit.

Aceeasi precautie trebuie adoptata atunci cand, dupa gatire, trebuie scoasa din cuptor. Pentru gatit nu folositi niciodata tava de cuptor sau alte tavi. Este indicat ca forma pentru prajituri din silicon  sa se sprijine pe un gratar metalic pentru o rumenire uniforma interioara.

Lasati amestecul sa se raceasca complet in forma de silicon, intoarceti-o imediat pe o farfurie sau un suport chiar si pentru cateva ore, dupa care scoateti matrita incepand cu marginile pe care trebuie sa le ciupiti usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *