Cum a fost la Webstock 2019 – poate blogul să devină job?

La o lună distanță mi-am făcut timp să scriu despre Webstock 2019 și am să împărtășesc cu voi o grămadă de lucruri interesante pe care le-am aflat la unul dintre cele mai importante evenimente din online-ul românesc.

Ca idee generală, orice conferință de genul este un prilej foarte bun pentru ca bloggerii aflați la început de drum să vadă cum stă treaba în industrie sau să afle informații mai puțin spuse despre cum aleg brandurile cu ce influenceri să colaboreze.

Cap de afiș cu siguranță a fost vloggerul Selly, mai ales că anul acesta a fost ținta unor controverse din partea unor oameni care nu au înțeles care este treba cu vlogurile și deși suntem în 2019, foarte mulți nu înțeleg că există un tip de conținut pentru fiecare categorie de oameni și dacă ceva nu îți place nu înseamnă automat că este conținut de slabă calitate. Spre exemplu, eu nu urmăresc vloguri, dar asta din cauza lipsei de timp. În schimb, consider că în ceea ce privește conținutul, foarte multe vloguri din România reușesc să facă un conținut de calitate pentru publicul vizat.

Printre ceilalți oameni prezenți la Webstock 2019 au fost și Pavel Bartoș – actor, Rareș Năstase – corespondent Pro TV, Marius Coman – sales manager la Vodafone, Mircea Popa – vlogger și Vali Petcu – blogger. Bineînțeles, au mai fost și alți oameni, dar i-am menționat pe aceștia pentru că am fost impresionat de prezentările lor și chiar m-au inspirat.

Ca o concluzie generală după eveniment, asta pentru că știți deja că nu îmi place să lungesc articolele, blogul poate deveni o sursă de venit și să înlocuiască jobul full time, dar asta doar cu ceva noroc, multă muncă și integrarea lui cu toate canalele de social media. Eu însă n-am încercat să fac asta și nici nu voi încerca, sunt foarte mulțumit cu jobul actual și probabil dacă vor apărea advertoriale pe aici voi lăsa pe altcineva să se ocupe de partea asta.

Mie mi se pare foarte complicată toată situația asta de lucru cu agențiile și de a-ți face viața publică în mod evident. Dar cred că deja v-ați dat seama din simplul fapt că am ales ca Facebook să rămână doar pentru familie și alte conturi de genul nu mi-am făcut. Îmi plac pozele, dar le fac doar în vacanțe și sunt prea personale pentru mine pentru a le arăta tuturor așa că Instagramul a picat din prima.

Întorcându-ne la subiectul articolului, din vlog situația stă puțin altfel și fiind pe val în momentul de față ai mai multe șanse să faci bani destui de mulți, dar ține foarte mult de potențialul de viralizare al subiectelor despre care vorbești. Astfel, dacă ai câteva intrări în trending la început vei avea un start foarte bun și algoritmul va afișa mai mult clipurile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *