Cu drag, Simon – Love Simon | Cronică de film

Cu drag, Simon este filmul pe care trebuie să îl vezi dacă și tu crezi în termeni precum toleranță și acceptare. Într-o Americă în care căsătoria între persoane de același sex nu mai este ceva neobișnuit, ba chiar este conformă cu legislația, tinerilor încă le este teamă să come out of the closet. Filmul acesta își propune să arate publicului cât de greu îi este unui tânăr adolescent nu doar să se accepte așa cum este, dar să se și facă plăcut celor din jur.

Simon Spier este un licean normal. În fiecare dimineață își conduce colegii la liceu și își savurează cafeaua împreună. Acasă îl așteaptă o familie iubitoare, o mamă psiholog și o surioară care se crede Gordon Rasmey. Cu toate astea, ceva îl oprește din a recunoaște că este gay.

Cu drag, Simon - Love Simon

Lucrurile se schimbă când pe un blog al liceului cineva se declară gay fără a-și dezvălui identitatea. De aici până la a lega o prietenie nu durează prea mult. Cei doi încep să corespondeze prin mail și își destăinuie unul altuia temerile, aspirațiile și gusturile în materie de muzică.

Simon Spier este interpretat de Nick Robinson pe care vi-l amintiți probabil din filme precum Jurassic World (2015), The 5th Wave (2016), ori Everything, Everything (2017). Dacă ți-a plăcut 13 Reasons Why cu siguranță o sî îți placă și acest film fiindcă îi vei revedea pe Katherine Langford interpretând-o pe Leah și pe Miles Heizer în rolul lui Cal. Cât despre mama lui Simon, aceasta este interpretată de frumoasa Jennifer Garner.

Filmul este adaptarea romanului scris de Becky Albertalli distribuit de Editura Epica. Va fi valabil în cinematografe din data de 22 iunie.

Este un film despre adolescenți în adevăratul sens al cuvântului. Love, Simon e ca o gură de aer proaspăt după serialul 13 Reasons Why care oricât de exagerat ar părea, reflectă realitatea crudă a vieții de adolescent. Acest film își propune cu totul altceva. Acțiunea este mai light, nu apar conflicte majore și o să vedeți că nu există neapărat personaje negative.

Ce îmi place cel mai mult este că arată publicului faptul că să ai familia și prietenii alături nu este destul. Ai nevoie de curaj să te poți regăsi pe tine. Nu este nevoie de experiențe traumatizante ca să suferi și să ai îndoieli.

Share?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *