Ce trebuie sa stii despre laptisorul de matca

Din cele mai vechi timpuri, laptisorul de matca a fost o sursa de sanatate, cu beneficii recunoscute de medicamentele traditionale si practicile locale. In China Antica, laptisorul de matca era sinonim cu longevitatea si era adesea folosit. De atunci, medicina traditionala chineza a continuat sa foloseasca laptisorul de matca pentru a raspunde la multiple boli cotidiene.

In traditia populara a Europei de Est, laptisorul de matca a fost considerat o substanta adaptogena, relevanta pentru cresterea fortelor vitale ale organismului si, in special, capacitatea sa de rezistenta naturala. Aceste doua abordari ofera o privire destul de completa asupra efectelor de wellness pe care ni le poate aduce acest laptisor de matca.

Recunoscut astazi drept substanta fortificata, laptisorul de matca este recomandat pentru a consolida apararea naturala a organismului si, prin urmare, rezistenta sa mai mare la agresiunile externe, pentru a reduce oboseala fizica sau intelectuala, pentru a imbunatati gestionarea stresului numai pentru a insoti perioadele de convalescenta. Fata de acest spectru larg de beneficii, oricat de mult se concentreaza asupra imunitatii, laptisorul de matca este o substanta esentiala in curele din iarna, primavara si toamna.

Laptisorul de matca are doua avantaje pentru realizarea unui remediu sanatos si eficient: pe de o parte, garanteaza o inofensivitate aproape totala, deoarece cazurile de alergii sunt extrem de rare, ceea ce permite consumarea acestuia la un nivel ridicat de dozare, chiar si pe perioade lungi de timp, pe de alta parte, constituie un supliment dietetic atat interesant, cat si usor de consumat. Calitatile sale nutritive si beneficiile sale pentru organism sunt cu atat mai pretioase, cu cat laptisorul de matca este de natura adaptogena , adica se adapteaza nevoilor corpului fara nici o agresivitate.

Eficacitatea curei va depinde, desigur, de calitatea laptisorului de matca ales si de modul in care este pastrat. Recomandam consumul laptisorului de matca de calitate, dar si al altor produse precum pastura, mierea si alte derivate din acestea. Daca laptirosul de matca proaspat are efecte intotdeauna mai bune decat laptisorul de matca prelucrat, pastrarea primului este mai dificila decat al doilea. Astfel, laptisorul de matca proaspat vandut intr-un borcan trebuie sa fie pastrat in mod imperativ la frigider, ferit de aer, umiditate si lumina, in timp ce laptisorul de matca liofilizat, prezentat in capsule, nu necesita asemenea masuri de precautie. Retineti ca laptisorul de matca amestecat cu miere este mai usor de pastrat, iar acest produs poate fi privilegiat cu conditia ca mierea cu care este asociat sa aiba o calitate ireprosabila.

In concluzie, o cura de laptisor de matca poate fi combinata profitabil cu luarea in paralel a altor produse de stup.

Cura ideala se intinde pe o perioada de 10 pana la 30 de zile, cantitatile de jeleu regal trebuie sa ajunga la 1,5 g sau 2 g pe zi. Cel mai bine se ia dimineata pe stomacul gol. Indiferent daca este efectuat pentru prevenire sau sprijin, ca parte a extrasezonului, pentru revitalizare sau stimulare generala a corpului, in perioadele de oboseala sau examene, jeleul regal ofera toate avantajele un tratament de intarire si protectie.

Share?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *