Cât de important este fotograful de la nuntă? – Guest Post

Nunta reprezintă un moment de neuitat în viaţa fiecăruia dintre noi, fie că suntem femei sau bărbaţi. Fiecare visează cum ar trebui să arate acel moment, depunând mii de eforturi pentru ca el să fie perfect atât pentru sine, cât şi pentru invitaţi, iar în aceste condiţii ar fi păcat ca acest eveniment unic în viaţă, după toate eforturile pe care le-am depus pentru ca el să fie perfect, să nu fie imortalizat, astfel încât amintirea lui să îţi rămână veşnic impregnată în minte şi suflet. În acest caz, soluţia ideală ar fi să îţi angajezi un fotograf şi, deşi găsirea acestuia ţi se pare cea mai uşoară muncă dintre toate celelalte pe care trebuie să le depui în organizarea nunţii, trebuie să ştii că găsirea unui fotograf nu este chiar atât de uşoară pe cât pare. Nu trebuie să te panichezi, dar totuşi trebuie să acorzi mai multă atenţie acestui aşa-zis mic detaliu, pe care îl reprezintă găsirea fotografului.

fotograful şi fotografiile de la nuntă

În căutarea ta trebuie să te ghidezi după mai multe lucruri şi de asemenea nu trebuie să te laşi păcălit/ă de aparenţe. Spre exemplu, ai putea găsi un fotograf care are ca obiect de muncă cel mai nou şi performant aparat de fotografiat, iar acest lucru te-ar putea îndemna să crezi că fotografiile pe care el le va face vor scoate în evidenţă fiecare detaliu şi moment frumos, înfrumuseţând şi mai mult realitatea. Însă, trebuie să îţi pui întrebarea: ,,are acest fotograf experienţă?”, deoarece aparatul de fotografiat nu contează decât probabil în proporţie de 10%, restul de 90% fiind dat de experienţa fotografului, de talentul său de a surprinde cele mai bune cadre şi de a lumina corespunzător fiecare obiect, astfel încât să facă şi cel mai banal lucru să strălucească şi să iasă din umbra în care se află.

Acum că ai aflat care sunt criteriile în funcţie de care să îţi alegi fotograful pentru nuntă, trebuie să afli care sunt motivele pentru care angajarea unui fotograf la un asemenea eveniment este absolut necesară. Pe lângă faptul că prin intermediul fotografiilor vei avea mereu vii în amintire acele clipe unice şi frumoase din viaţa ta, ele pot de asemenea, să te ajute în momentele în care relaţia ta şi a partenerului se află în impas. Revăzându-le, ţi-ai aminti mult mai uşor că dragostea dintre voi este încă vie la fel ca în acele momente frumoase, poate chiar mai puternică decât atunci şi că merită să continui să lupţi pentru ca acele sentimente să nu moară şi relaţia voastră să nu intre în urâtul cerc vicios numit monotonie.

De asemenea, fotografiile vor putea fi văzute de către copii, nepoţi şi chiar strănepoţi, care nu au putut fi prezenţi la acele momente, iar istorisirea momentului nu va avea acelaşi impact precum vizualizarea imaginilor. Dacă majoritatea dintre noi nu am putut vedea cele mai haioase sau romantice momente din timpul nunţii bunicilor noştri sau chiar străbunicilor noştri, deşi ne-am fi dorit să cunoaştem şi această parte a vieţii lor, acum copiilor noştri le putem oferi această posibilitate, potolindu-le în acest fel şi curiozitatea, caracterizată de o sumedenie de întrebări. În plus, s-ar putea ca la eveniment să nu fi fost prezente unele persoane importante din viaţa ta, ca de exemplu un prieten foarte bun sau chiar propria mamă, care din unele motive obiective nu au putut să îţi fie alături, iar arătându-le aceste fotografii le-ai putea calma starea de nelinişte pe care o simt, precum şi curiozitatea.

Iar dacă fotografiile pe care le păstrăm în memorie şi pe care le împărtăşim cu persoanele dragi nouă sunt şi corect realizate, atunci vom putea fi şi noi pe deplin mulţumiţi.

Share?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *