Alimente care te ajută să lupți cu insomnia

Acum vreo două săptămâni am început să am probleme cu somnul și îmi-am dat sema că de vină este programul meu foarte haotic și alimentele pe care le mănânc. Astfel, la o căutare pe internet am descoperit alimente care te ajută să lupți cu insomnia. Cu toate astea, dacă problemele persistă nu ezita să apelezi la un medic specialist.

lupți cu insomnia

Banane

Acestea conțin magneziu, potasiu, triptofan, substanță pe care organismul o transformă în serotonină și melatonina. O banană consumată înainte de culcare este un remediu eficient pentru a alunga insomnia.

Fulgi de ovăz

Conțin calciu, magneziu, fosfor, silicon și potasiu. Acestea au proprietăți somnifere. Trebuie consumați în combinație cu miere, nu cu zahăr, deoarece acesta poate provoaca insomnie și remediul nu își va mai face efectul.

Lactate

Deoarece conțin calciu, acest tip de produse contribuie la reducerea stresului și la stabilizarea fibrelor nervoase.

Migdale

Conțin magneziu și proteine. Acestea ajută organismul să își relaxeze mușchii și la menținerea stabilă a nivelului glicemiei în timpul somnului.

Salata verde

Conține vitamina B.

Vișine

În orice formă (suc, uscate sau proaspete), consumate înainte de culcare, stimulează în mod natural secreția de melatonina a organismului.

Alte alimente care va pot ajută să înlăturați insomnia sunt: brocoli, varză, varză de bruxelles, varză creată chinezească, andive, creveți, scoici, cod, carne de pui și curcan, ovăz și hrișcă, orz, orez brun, cartofi copți, semințele de floarea soarelui și susan, ciuperci și miere.

Există și ceaiuri care ajută în cazul insomniei cum ar fi cel de mușețel sau muguri de trandafir.

Pentru a alunga insomnia nu trebuie doar să consumăm alimente care ne ajută și trebuie să știm ce alimente trebuie să evităm să consumăm înainte de culcare, deoarece acestea favorizează apariția ei. Prin urmare, evitați alimente picante, cafea, băuturi carbogazoase, în special Cola, alcool, ceai verde, zahăr și alimente care conțin conservanți și aditivi alimentari.

Share?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *