6 modalități să te relaxezi când ești stresat

Cu toții avem momente în viață când suntem stresați și indiferent ce am face pare că nu scăpăm de stresul acela și nu reușim să ne relaxăm. În articolul de azi vorbim despre câteva metode de relaxare de lungă durată care funcționează.

modalități să te relaxezi

Ia o scurtă vacanță

Uneori tot ce ai nevoie este să iei o mini vacanță și să te rupi de tot ce înseamnă job și stres în viața ta. Mergi o săptămână la munte, stai departe de conturile de social media și de mailuri și vei vedea o îmbunătățire în ceea ce privește starea ta generală.

Dansul

Ce ai zice de niște cursuri de dans? Este o modalitate excelentă de a te destresa, dar înveți și lucruri noi, faci și mișcare. Practic trei dintr-o lovitură, acum nu știu ce să zic, dar asta cu dansul pare mișcarea câștigătoare.

Excercițiile fizice

Poate că dansul nu e tocmai pe placul tău și vacanțele se termină la un moment dat, așa că următoarea recomandare este exercițiile fizice. Fie că mergi la sală sau le faci seara/dimineața, exercițiile te ajută să scapi de energia negativă și te încarcă cu energie pozitivă. Deși obosești destul de rău când mergi la sală probabil vei observa că, per total, ai mai multă energie și nu te mai apucă oboseala fix în mijlocul zilei.

Meditează

Personal nu practic Yoga sau alte tehnici de meditare, dar studiile arată că ajută foarte mult la starea de liniște a organismului și a persoanelor chiar dacă e practicată doar în jur de 10 minute pe zi. S-ar putea să încerc și eu.

Dă muzica mai tare!

Dacă zona în care locuiești și vecinii îți permit asta, să asculți muzică vreo 2 ore prin casă la volum tare și să dansezi cum te taie capul te va ajuta foarte mult. Cu toate astea, dacă nu poți face asta acasa, recomandarea mea este să mergi în club cu prietenii.

O ceașcă de ceai

Ceaiul verde este reconuscut pentru calitățile sale de a relaxa și poate face parte din ritualul tău de dinainte de a pleca de acasa sau de dinainte de a te apuca de exerciții.

De asemenea, pe langa relaxare, ai nevoie si de o dieta echilibrata, de aceea iti recomand acest articol cu alimente care lupta impotriva insomniei care cu siguranta te vor ajuta sa dormi mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *