4 filme diferite pentru toate gusturile

The Divergent Series: Allegiant

Allegiant, cea de-a treia parte a seriei Divergent ii readuce pe ecranele din cinema pe Tris si Four, doi tineri hotarati sa schimbe lumea in care traiesc.

apreciez faptul ca povestea de dragoste dintre Tris si Four nu este una tipica si ne putem bucura de actiunea filmului fara sa fim intrerupti de scene romantice care nu prea-si aveau locul intr-un film de genul.

Efectele speciale se ridica la inaltimea filmului, avem parte de peisaje post-apocaliptice realizate in mod realist si de tehnologia viitorului care nu pare asa departe de realitate. Acestea vin ca un contrast intre ceea ce se intampla in interiorul zidului, in Chicago, si ceea ce se intampla in exteriorul sau unde tehnologia a avansat mult mai rapid.

Relatiile dintre personaje au fost foarte bine realizate, avem parte de lectii de prietenie, curaj, dar si de rasturnari de situatie si momente in care poti doar sa banuiesti ce se va intampla in urmatoarea scena.

Copiii domnisoarei Peregrine: Intre doua lumi

Dupa ce bunicul lui Jack moare in conditii suspecte, nepotul sau ajunge sa descopere o lume noua unde copiii sunt speciali si, din cauza asta, trebuie sa se ascunda de ceilalti. Pe durata filmului asistam la o lupta intre bine si rau, dar si la lupta interioara pe care Jack o duce atunci cand este pus in situatia de a lua decizii aproape imposibile.

Imi place Copiii domnisoarei Peregrine pentru ca ofera o viziune putin diferita fata de alte filme cu mutanti, oameni cu puteri speciale si asa mai departe. Ideea e ca nu intotdeauna puterile astea trebuie sa iti fie folositoare la ceva si sa te transforme intr-un razboinic singuratic care lupta impotriva raului. Uneori, puterile tale pot folosi doar in anumite situatii de care depinde viata celorlalti. Veti vedea in film ceea ce vreau sa spun cu asta si sper ca imi veti da dreptate la final.

Deepwater Horizon

in Deepwater Horizon este vorba de o explozie care s-a intamplat pe 20 aprilie 2010, la 80 de km de Venice. Platforma petroliera cu numele Deepwater Horizon a fost distrusa intr-o explozie care avea sa ucida 11 oameni si sa raneasca alti 17. Acest dezastru a fost atat de mare incat mii de barili de petrol erau eliberati in fiecare zi in Golful Mexic si a afectat foarte mult echilibrul natural.

Asa cum sustineam si in articole precedente, ma uimeste foarte mult ca oamenii inca nu realizeaza cate probleme poate cauza faptul ca incearca sa faca economii riscand viata celorlalti. Chiar daca singurul scop pe care il au este sa faca un profit cat mai mare, asta nu ii ajuta cu nimic daca se intampla un accident si ajung sa fie arestati si acuzati de omor calificat.

The Accountant

The Accountant: Cifre periculoase este un film de actiune care il are in rol principal pe Ben Affleck, castigator a doua premii Oscar si, in filmul de fata, Christian Wolff, matematician foarte talentat care are probleme atunci cand vine vorba de a socializa, dar asta nu se intampla niciodata atuci cand vine vorba de cifre.

Christian se invarte intr-o lume foarte periculoasa si din cauza asta incearca sa ii tina pe toti cei care ii sunt apropiati la distanta. El e contabil. Nu pare asa de periculos la prima vedere, dar nu e orice fel de contabil. Tine contabilitatea celor mai periculoase organizatii criminale din lume si trebuie sa fie tot timpul pe fuga ca sa nu fie prins din urma. Treaba se complica, paradoxal, exact atunci cand Christian decide sa ia un caz  100% legal si descopera nereguli in registrele unei firme de robotica.

Share?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *